ترکیبات: تخم مرغ غنی از کولین، پروتئین و کاراتیـنوئیدهای لوتین و زاکسانتین است.
خواص غذایی: کولین موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه در دوران پیری موثر میباشد. از آن گذشته کاراتینوئیدهای موجود در تخم مرغ از ایجاد آب مروارید که میتـواند منجر به کوری گردد جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: بصورت آب پـز، سفت پز، نیمرو و املت تفاوتی نمی کند تـنها از آغشته کردن زیاد تخم مرغ به روغن و کره اجتناب ورزید.
یکی از پزشکان انگلیسی پس از ملاقلات و صحبت با قصابان و متخصصان تغذیه به نتایج زیر رسیده است: معمولا سوسیسهای گوشتی باید حداقل دارای 42 درصد گوشت باشند اما در واقع این حداقل، 32 درصد است البته در قالب بستهبندی هایی با برچسب سوسیسهای معمولی.
ادامه مطلب...
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف ماست در پیشگیری از عفونتها و بیماریهای گوارشی ناشی از ویروسها و حساسیتهای غذایی مفید است.سعید حسینی افزود: اسید موجود در ماست به برگشت حالت عادی رودهها پس از عفونتها کمک میکند. وی گفت: باکتریهای ماست قادر به تحمل شرایط اسیدی داخل دستگاه گوارش انسان هستند و این باکتریها در حفظ باکتریهای مطلوب دستگاه گوارش بسیار مفیدند. ادامه مطلب...
1)آرد : آرد مخصوص برای تولید ماکارونی آرد سمولینا می باشد که از آسیاب کردن قسمت آندوسپرم گندم های سخت بویژه گندم دوروم به دست می آید. این گندم مخصوص نقاط سردسیر و خشک می باشد .هر چند در ایران گندم فوق به صورت خاص کشت نمی گردد لیکن گندم های سخت دیگر به صورت پراکنده و غیر متمرکز کشت می گردند . آرد تولیدی از این نوع گندم ها که کیفیتی نزدیک با آرد سمولینا دارد،آرد سه صفر یا نول نام دارد. آرد مورد مصرف بایستی از لحاظ فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی با استاندارد مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت محصول را دچار مسایل مختلفی خواهد کرد. ادامه مطلب...
هر آدم بزرگسال باید در هر روز بین 5/1 تا 5/2 لیتر مایعات استفاده کند. افرادی که در نواحی گرمسیر زندگی میکنند و یا فعالیت شدید بدنی دارند، به مایعات بیشتری نیاز دارند. استفاده از نوشابههای غیرالکلی یکی از راههای عمده رفع عطش است. امروزه مصرفکنندهها به مراتب از حق انتخاب بیشتری نسبت به گذشته برخوردارند. گرچه نوشابههای گازدار همچنان محبوبترین نوشیدنی در میان عامه مردم هستند اما این صنعت با استفاده از نوآوری و خلاقیت کارشناسان خود توانسته است محصولاتی مانند نوشابههای کمکالری و یا انرژیزا را به بازار عرضه کند. آبمیوه طبیعی یکی از بهترین جایگزینها برای نوشابه گازدار رایج است و از نظر بهداشتی و ارزش غذایی بالاتر از نوشابه گازدار است. ادامه مطلب...
محتویات نوشابه های انرژی زا
نوشابه های انرژ ی زا، نوشیدنی هایی حاوی افزودنی هایی از قبیل محرک های مجاز، ویتامین ها بویژه ویتامین های گروه «ب»، مواد معدنی، کافئین، قهوه، گیاه گوارانا، ساخارین و کراتین هستند که در برخی از آنها، ممکن است مقدار زیادی گلوکز یا شکر نیز به کار رفته باشد. بیشتر جوانان و دانش آموزان، افراد پرتحرک و ورزشکاران به این نوع نوشیدنی علاقه دارند. جالب است بدانید اولین نوشابه های انرژی زا با میزان کافئین و شکر بالاسال 1980 در آمریکای شمالی وارد بازار شد و اگرچه در آن زمان نیز خریداران نوشابه های انرژی زا نمی دانستند که آیا این نوع نوشابه ها صددرصد سالمند، اما همین اندازه که به آنها امکان می داد تا ساعات بیشتری از روز را با انرژی کار کنند، برای آنها کافی بود. ادامه مطلب...
کلزا منبع خوراکی
دانه های روغنی و از جمله کلزا پس از غلات دومینذخیره غذایی جهان را تشکیل می دهند. این محصولات علاوه بر دارا بودن ذخائر غنی اسید چرپ چرپ، حاوی پروتئین نیز می باشند. طبق آمار تائو در سال 1999کلزا پس از سویا و نخل روغنی سومین منبع تولیدروغن نباتی...دانه های روغنی و از جمله کلزا پس از غلات دومین ذخیره غذایی جهان را تشکیل می دهند. این محصولات علاوه بر دارا بودن ذخائر غنی اسید چرپ، حاوی پروتئین نیز می باشند.
ماست پروبیوتیک
ماست پروبیوتیک یا پروماس، یک فرآورده لبنی جدید است و در واقع یک ماست غنی شده است که با استفاده از آن نه تنها می توان از مزایای ماست بهره برد بلکه می توان باکتری های مفید و لازم بدن را نیز از این طریق تامین کرد.
این محصول در دمایی بین 38 تا 45 درجه سانتی گراد تهیه می شود و منبعی غنی از کلسیم، پتاسیم و ویتامین K محسوب می شود و حاوی مقادیر زیادی میکروارگانیسم های مفیدی است که به تعادل اکوسیستم داخلی بدن کمک می کنند.
مخلوط دو شیرین کننده آسه سولفام K و آسپارتام
1- پاستوریزه سازی(PASTEURIZATION): روشی برای کشتن اغلب میکروارگانیسمهای بیماریزا (کاهش تعداد آنها تا حدی که ایجاد بیماری نکنند) و غیر فعال ساختن آنزیمهای موجود در مواد غذایی بمنظور به تعویق انداختن فساد در مواد غذایی اطلاق میگردد.
* (LTLT): حرارت دادن مواد غذایی تا 62.8 سانتی گراد به مدت نیم ساعت.
* (HTST): حرارت دادن مواد غذایی تا 72.8 سانتی گراد به مدت 15 ثانیه.
* (UHT)=(ULTRA-PASTEURIZED): حرارت دادن مواد غذایی تا 140-150 در جه سانتی گراد به مدت 1 تا 2 ثانیه. در این روش بیشتر میکروارگانیسمهای بیماریزا نابود میگردند و در صورتی که مواد غذایی پس از پاستوریزه شدن با این شیوه بسته بندی مناسبی داشته باشند میتوان آنها را به مدت 3 ماه بیرون از یخچال نگهداری کرد. (البته تا وقتی که بسته بندی آنها باز نشده باشد)